Bądź na bieżąco,

zapisz się na newsletter

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

 

Chem Point Sp z o.o.
Rynek Główny 28
31-010 Kraków
woj. małopolskie
Brak możliwości odbiorów osobistych

NIP: 6762449291
KRS: 0000398560

Nr konta:
BZWBK
92 1090 1838 0000 0001 3216 0129
 
Dział Wysyłek
tel.: 12 312 43 50
tel.: 789 354 655
 
Księgowość
tel.: 510 585 124
 

 

Czynne:
Pon-Pią: 8:00-15:00

Płatności natychmiastowe

                                      banner_bluemedia.png

Błyskawiczna dostawa

 

Zamów do godziny 12:00 a towar otrzymasz już następnego* dnia!

 

 

 dost.jpg

Olejek Arganowy Bio 100 ml Ecocert

28.99
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Mało

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: 5902157896354

Indeks/kod produktu: 5902157896354

Waga: 0.1 kg

Producent: Bio-Line

Opis produktu Olejek Arganowy Bio 100 ml Ecocert

 

 

Czysty olej Arganowy z certyfikatem ECOCERT

 zimno tłoczony, bez dodatków, 100 % BIO

prawdziwe złoto Maroka na zmarszczki

Doskonale się wchłania, ujędrnia, wygładza,
poprawia koloryt skóry...


Olej arganowy otrzymywany jest z nasion drzewa arganowego, występującego wyłącznie w Afryce, w południowo-zachodniej części Maroko. Jest endemitem, nigdzie, poza Marokiem, nie udało się wyhodować drzewa arganowego tak, by owocowało. Rośnie w południowo-zachodniej części kraju, w regionie Souss. Drzewa arganiowe rosną w ekologicznie czystym środowisku, w regionie Maroko zwanym Arganią. 
Drzewo żyje i owocuje średnio 150-200 lat, spotykane są okazy około 400-letnie. Na pierwsze owoce trzeba czekać pół wieku. Pień arganii jest często poskręcany i sękaty, co pozwala kozom wspinać się na drzewa, zjadać ich liście i owoce.


OLEJ NIE FILTROWANY DZIĘKI CZEMU JEGO TEMPERATURA NIE JEST PODNOSZONA POWYŻEJ 38 STOPNI I DLATEGO ZACHOWUJE WSZYSTKIE WARTOŚCI ODŻYWCZE, WITAMINY A NAWET OMEGA -9 TAK RZADKO WYSTĘPUJĄCE W OLEJACH
 
Olej jest ekologiczny, ma certyfikat ECOCERT, nierafinowany.
Konsument otrzymuje produkt, który spełnia standardy rolnictwa organicznego, został wytworzony w harmonii z naturą i jest pozbawiony organizmów modyfikowanych genetycznie.W 100 % naturalny, bezpieczny nawet dla najmłodszych , działający tak jak powinien. 



Olejek polecamy stosować:

Na twarz, zamiast kremu na noc, surowy olej arganowy doskonale się rozprowadza, działa przeciwzmarszczkowo, lepiej niż najdroższy krem nawilża i napina naskórek, leczy podrażnienia

Na ciało, w miejsca wyjątkowo suche, łuszczące się , zaczerwienione i zmienione chorobowo wcierać olej dwa razy dziennie

  Na zniszczone włosy, puszące się i wysuszone (nie na skórę głowy), wcierać olej w 3/4 długości włosów, ok. kilku, kilkunastu centymetrów od skóry głowy, owinąć głowę folią spożywczą, przykryć ręcznikiem na 15-20 minut, po tym czasie włosy i skórę głowy umyć szamponem, dokładnie spłukać ciepłą, a w końcowej fazie chłodną wodą.
Dla wzmocnienia efektu odżywczego warto olejek nałożyć na włosy na całą noc. Taki zabieg wystarczy wykonywać 1-2 razy w w tygodniu

Ten wyjątkowo delikatny, naturalny olej ekologiczny należy stosować systematycznie. To najlepsza alternatywa dla drogich i przereklamowanych kosmetyków. Czysty olej arganowy nie uczula, łagodzi sany zapalne skóry, a co najważniejsze pozostawia ją w doskonałej kondycji na wiele godzin.



Właściwości:
•     nawilża i ma działanie przeciwzmarszczkowe
•     neutralizuje wolne rodniki
•     przyspiesza gojenie ran i stanów zapalnych (również trądziku)
•     dostarcza witamin
•     odbudowuje strukturę skóry i włosów
•     wyrównuje poziom cholesterolu we krwi
•     zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi
•     zapobiega chorobom serca
•     wzmacnia odporność organizmu
•     nie alergizuje
 
Polecamy stosować:
•         bezpośrednio na skórę dojrzałą, skłonną do zmarszczek
•         jako kuracja regenerująca na noc na twarz, ciało i włosy
•         do zastosowań kulinarnych, profilaktycznie na wzmocnienie odporności
•         do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
•         do produkcji mydeł, szamponów, odżywek
•         do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu
Olej może być wykorzystany w branży spożywczej, kosmetycznej, produkcyjnej. Oleje spożywcze. 
INCI: Argania Spinosa Kernel Oil