Bądź na bieżąco,

zapisz się na newsletter

nie teraz nie, dziękuję
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

 

Chem Point Sp z o.o.
Rynek Główny 28
31-010 Kraków
woj. małopolskie
Brak możliwości odbiorów osobistych

NIP: 6762449291
KRS: 0000398560

Nr konta:
BZWBK
92 1090 1838 0000 0001 3216 0129
 
Dział Wysyłek
tel.: 12 312 43 50
tel.: 789 354 655
 
Księgowość
tel.: 510 585 124
 

 

Czynne:
Pon-Pią: 8:00-15:00

Płatności natychmiastowe

                                      banner_bluemedia.png

Macerat olejek z NAGIETKA 100 ml koi i regeneruje skórę

Na stanie: 110 Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: 0000000110004111192

Indeks/kod produktu: 0000000110004111192

Waga: 0.1 kg

Producent: Chem Point Sp. z o.o.

15.99
dodaj do schowka

Opis produktu Macerat olejek z NAGIETKA 100 ml koi i regeneruje skórę

Naturalny macerat z nagietka

 

lekki olejek na bazie olejku słonecznikowego

 

koi podrażnienia, nawilża, relaksuje

 

 

 

Naturalny macerat powstały z macerowania kwiatów nagietka lekarskiego w zimnotłoczonym oleju ze słonecznika. Ma silne działanie gojące i regenerujące, które jest związane głównie z obecnością karotenów i flawonoidów. Doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry szorstkiej, popękanej, także zniszczonej na skutek odmrożeń czy oparzeń. Oczyszcza i zmiękcza skórę. Olejek używany regularnie doskonale regeneruje naskórek, redukuje zaczerwienienia i pękania. Polecany do pielęgnacji niemowląt i małych dzieci.

Kwiaty nagietka zawierają mieszaniną saponin trójterpenowych, pochodnych kwasu oleanowego oraz alkoholi trójterpenowych. Drugą grupę składników stanowi mieszanina karotenoidów (prowitamina A) do 3%, poza tym flawonoidy , śluzy, gorycze, olejek eteryczny, fitosterole, kwasy organiczne (z kwasem salicylowym), pochodne fenolowe, sole mineralne i inne.
 

 

Olej ze słonecznika - jeden z najpopularniejszych i najbardziej stabilnych olejków do pielęgancji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Olejek tłoczony na zimno, jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszając negatywne efekty działania słońca na skórę.
Olej z ziaren słonecznika oczyszczony jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.

 


Olej ze słonecznika oczyszczony jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.

 


Zastosowanie:

 

- do produkcji, jako dodatek do kosmetyków, surowców kosmetycznych, olejków do ciała i włosów

 

- do przemywania i oczyszczania zamiast mleczek do demakijażu

 

- do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, olejek odżywia, wygładza, regeneruje, natłuszcza, odkaża skórę, działa przeciwzapalnie i przeciwropnie

 

- do zabezpieczania skóry niemowląt i dzieci przed wyjściem na wiatr, słońce

 

- jako dodatek do nawilżającej kąpieli

 

- do olejowania suchych i zniszczonych włosów oraz swędzącej i zajętej łupieżem skóry głowy

 

 

INCI: Helianthus annuus seed oil, Calendula Officinalis Flower Extract

Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Błąd?

:
:
: