Bądź na bieżąco,

zapisz się na newsletter

nie teraz nie, dziękuję
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

 

Chem Point Sp z o.o.
Rynek Główny 28
31-010 Kraków
woj. małopolskie
Brak możliwości odbiorów osobistych

NIP: 6762449291
KRS: 0000398560

Nr konta:
BZWBK
92 1090 1838 0000 0001 3216 0129
 
Dział Wysyłek
tel.: 12 312 43 50
tel.: 789 354 655
 
Księgowość
tel.: 510 585 124
 

 

Czynne:
Pon-Pią: 8:00-15:00

Płatności natychmiastowe

                                      banner_bluemedia.png

Błyskawiczna dostawa

24hoursavailablesupport-256.png

Zamów do godziny 12:00 a towar otrzymasz już następnego* dnia!

 

 

 dost.jpg

Masło Kakaowe Nierafinowane, naturalne 100g Bio-Line

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: 000000011000411112022

Indeks/kod produktu: 000000011000411112022

Waga: 0.1 kg

Producent: Bio-Line

16.99
13.49
dodaj do schowka

Opis produktu Masło Kakaowe Nierafinowane, naturalne 100g Bio-Line

MASŁO KAKAOWE NIERAFINOWANE
łupane z bloku

100 % naturalne, natłuszczające i ujędrniające

 

Brązuje i wygładza skórę na wiele godzin!

 

Masło kakaowe otrzymywane jest z nasion dojrzałych owoców kakaowca, który rośnie w strefie tropikalnej Ameryki Południowej, Azji i Afryki. Dojrzałe owoce kakaowca są ścinane i w celu uzyskania masła kakaowego oczyszczone ziarna poddaje się wytłaczaniu na ciepło. Są one prane  i mielone, w wyniku czego otrzymywana jest gęsta masa, z której w procesie tłoczenia otrzymuje się masło kakaowe, a odtłuszczone wytłoczyny, poddane powtórnemu mieleniu, przybierają postać proszku kakao (kuch kakaowy).


 


Masło kakaowe charakteryzuje się zgodnością ze skórą co oznacza, że składniki w nim zawarte są przez skórę w 100 % tolerowane i łatwo się wchłaniają. Opóźnia efekty starzenia się skóry, nadaje skórze jedwabistą gładkość i piękny koloryt.

 

Masło doskonale nawilża i regeneruje skórę ponieważ zawiera kwas oleinowy; nadaje skórze piękny połysk i aksamitną gładkość.

 

Zawiera naturalne antyutleniacze, które neutralizują działanie wolnych rodników. Dlatego nie jełczeje, można je przechowywać nawet kilka lat.


Masło kakaowe ma  twardą konsystencję. Temperatura topnienia masła jest zbliżona do temperatury ludzkiego ciała i wynosi ok 36 stopnie Celsjusza. Dlatego po zetknięciu ze skórą przechodzi w stan ciekły, doskonale ją natłuszcza, chroni przed promieniowaniem UV, wykazuje całkowitą biozgodność ze skórą.

Masło znacząco przyspiesza opalanie, chroni przy tym skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. Ma naturalny filtr słoneczny 4.
Nadaje skórze naturalny odcień brązu.
Ma słodki smak i zapach.




Można używać je samo lub łączyć z innymi olejami, np ze słodkich migdałów. Połączyć z olejem roślinnym w proporcjach 80 % masła i 20 % oleju roślinnego.
Masło roztapiamy w kąpieli wodnej a następnie dolewamy do niego olej roślinny i dokładnie mieszamy. Przelewamy do naczynia i odstawiamy do lodówki aby ponownie stwardniało. By było jeszcze mniej twarde można spróbować zmienić proporcje np. 70 % masła i 30 % oleju.


Nasze masło kakaowe występuje w wygodnej formie małych kawałków. Ułatwia to odmierzanie odpowiedniej ilości.
Wystarczy rozpuścić w kąpieli wodnej kawałek masła lub kilka i powstałym złotym olejem nasmarować ciało.


Skóra po masażu jest wyraźnie gładsza, natłuszczona i bardziej elastyczna. Nawet po wielu godzinach pozostaje miękka i nie widać sladów przesuszenia.
Masełko kakaowe poprawsia koloryt skóry, delikatnie ją opala. Jak na masło naturalne wchłania się dość szybko.



 

Właściwości:

 

  • mocno nawilżające i regenerujące
  • przyspieszające opalanie
  • uzupełniające w skórze niedobory witamin
  • nadające skórze piękny blask
  • wygładzające
  • przeciwzmarszczkowe
  • nie alergizujące
  • naturalny filtr słoneczny

 

 

 

Zastosowanie:

 

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do opalania
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu
  • spożywcze

 


INCI:
Theobroma Cacao

 

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Błąd?

:
:
: